C.D. Amigó: Martin Ciriza, Iñigo Lòpez, Javier Quiriones, Beile Chen Xu, Alejandro Basterra, Francisco Ibañez, Andrés Aramendia, Roberto Arrarás, Javier Pirell, Ivan Aguinaga, Jon Martin, Enrique Mugueta, Manuel Cid, Alvaro Garcia, Ander Osés, Alvaro Imizcoz.

C.D. Valle de Egüés: Ander Echeverria, Sergio Lacalle, Joel Naval, Ibai Fernández, Unai Sebiñé, Miguel Angel Pérez, Iker Zubillaga, Javier Sesma, Milton Sebastian Alcocer, Mikel Mahugo, Juan Diego Nizo, Ibai Ayechu, Julen Goldarazena, Unai Remon, Joseph Walteros, Mikel Delgado.

Partido disputado en las instalaciones del C.D. Amigó en una tarde de domingo soleada.
Los jugadores del C.D. Valle de  Egüés salieron al campo luciendo brazalete negro y en los prolegomenos del partido se guardo un minuto de silencio en memoria de Gorka .

7ª vez que se enfrentaban en estas dos ultimas temporadas dos equipos muy parejos, lo cual, se reflejo en el campo, ninguno de los dos  dejo de pelear hasta que el colegiado dio el pitido final. Hacer mención especial al comportamiento deportivo de los jugadores de ambos clubes.

En los primeros 15 minutos, los amarillos tuvieron la iniciativa con dos buenas llegadas, que nuestro guardameta Ander desbarato con dos buenas intervenciones. En el minuto 18 la tuvo por partida doble el conjunto azul, Milton primero y tras recoger el rechace, Miguel dispara al poste.  Antes de acabar esta primera mitad Milton lo intento de nuevo pero un inspirado portero del Amigó impidió que subiera el primer gol al marcador.

En la segunda mitad fueron los espartanos quienes empezaron enseñando los dientes. En el minuto 3 Miguel  de fuerte testarazo quito las telarañas al larguero, el rechace llega a las botas de Mikel,  este pasa a Juan que en claro fuera de juego mete el balón en la red (0-1). Este gol espoleo a los del Valle. 2 minutos después un incisivo Milton tras un impresionante disparo logro el segundo de la tarde (0-2).El dominio de los pupilos de los Jones termino con un tiro cruzado de Javi que salio rozando el palo izquierdo por poco. A partir de ahí fue el Amigó quien cogió las riendas del partido. En el minuto 12 golazo de los amarillos tras una falta muy bien ejecutada (1-2) .6 minutos mas tarde el equipo de casa daría un nuevo zarpazo poniendo la igualada en el marcador (2-2). Quedaban 15 minutos por delante , a pesar del dominio que ejercía el Amigó fue la mejor pegada de los del valle la que determino el resultado del partido. En el minuto 30 Mikel no desaprovecho su oportunidad dentro del área chica y con  rabia golpeo el esférico haciendo inútil la estirada del portero (2-3).

El  árbitro, un joven chaval con  poca experiencia, en algunos momentos enfado a las aficiones de los dos conjuntos, no obstante, señalar que en ningún momento vi intencionalidad de perjudicar a ninguno de los dos equipos,  cosa que no puedo decir del arbitraje sufrido en Cintruénigo por los azules.

Primera sufrida victoria de los espartanos con dedicación especial a su  guardameta Mikel Delgado  que cumpía 14 tacos  ZORIONAK¡ Y AUPA EGUES¡

C.D. Amigo instalazioetan Igandeko arratsalde eguzkitsuko batean lehiatutako partidoa.
C.D. Egueseko jokalariak besoko beltza distiratuz zelaira irten ziren eta norgehiagoka hasi baino lehen Gorkaren oroimenez gorde zen isiltasuneko minutu bat.

Partido honekin haien arteko  lehia azken bi denboraldietan 7. aldia zen. , bi talde oso antzekoak ziren ,hori nabaritu zen zelaian , epaileak azkeneko txistua eman zuen arte bi taldeek ez zien  inoiz borrokatzeari uzten . Bi equipoetako jokalarien kiroletako portaerari egitea aipamen berezia egin behar zuen
Lehenengo 15 minutuetan, horiek ekimena izan zuten, hau dela eta , bi alditan arrisku handiarekin hurbildu  ziren  baina  gure atezainak, Anderrek, bi geldiketekin  horien asmoak hondatu zituen . 18 minutuan urdinek  jokaldi batean bi aukera izan zuten , lehenengoa  Miltonen  bidez iritsi zen eta aldaratzea jaso ondoren, Miguelek baloia zutoinera bidali  zuen. Lehenengo tartea bukatu baino lehen Milton berriro saiatu  zen baina etxeko atezainak   lehenengo gola markagailura igotzea galarazi zuen.

Bigarren erdian espartarrak hortzak erakutsi zituzten lehenak izan ziren , 3. minutuan Miguelek burukada indar batekin  langaratik  armiarmaren sareak  kendu zituen , langarako aldaratzea Mikeli iritsi zitzaion  berak Juaniri pase bat eman zion , jokoz kanpo argian Juanek baloia sarean sartuz (0-1).
Gol honek indarrak eman zizkien haranekoei, 2 minutu geroago Milton jaurtiketa ikaragarri baten ondoren arratsaldeko bigarrena  lortu zuen (0-2). Jonesen jokakideen nagusitasuna  amaitu zen Javik botatako jaurtiketa  gurutzatu batekin.
Hemendik aurrera Amigo partidoren jabe bihurtu  zen. 12. minutuan horiek  falta oso ondo aterata   gol polita sartu  zuten (1-2) .6 minutu  beranduago etxeko taldeak berriro atzaparkada bat eman zuen  markagailuan berdinketa jarriz (2-2).
Oraindik 15 minutu geratzen ziren , partidaren nagusitasuna  Amigorena zen arren , emaitza aldatu zutenak haranekoak izan ziren , 30. minutuan Mikelek area txikiaren barruan  ez zuen bere aukera alferrik galdu eta amorruarekin baloiari ostikada bat  eman zion atezainaren luzapena alfer eginez (2-3).

Epailea, esperientzia gutxiko mutil gazteak , partidoan zehar bi taldeen zaleak aserretzea lortu zuen, hala ere ,nire ikuspuntutik inoiz  bi ekipoei kaltetzeko  nahitakotasuna izan zuen ,ezin da esan  urdinek Zintruenigon jasandako arbitrajearekin gauza bera.

Lehenengo garaipena ,berezitasun  eskaintza batekin  Mikel Delgadorentzat 14 urte betetzeko. ZORIONAK¡  GORA EGUES¡